fredag 28 februari 2014

Fler "tokar" är ute och cyklar

I dagens DN fanns en artikel om Martin Henrysson som skall cykla från Lund till Kashgar i Kina. En färd som är betydligt längre än min men han är också betydligt yngre. Det är ändå stärkande att det finns fler "tokar" än jag som ger sig ut på långturer på cykel. Jag kommer naturligtvis att med spänning följa hans blogg för att dra erfarenheter innan jag kommer igång. Vill ni också följa hans resa så hittar ni den på http://www.afkotb.com/

tisdag 25 februari 2014

Första turen för året

Då var första turen för året avklarat, härligt, äntligen!

Det var lite kallare idag än vad som spåddes igår. 5 plus och på hemvägen en frisk motvind gjorde att det nöp i örsnibbarna och jag blev kall om tårna. Men härligt var det att få susa ut på årets första tur. Garnviken runt en tur på 2,3 mil var lagom att starta med. Kaffe och macka i korgen var mysigt att njuta av i en läig skogsglänta.



Min cykel är en Cresent Nexus 7 (7 vx), City Cross som jag köpte 1987 men den är rätt lite använd och jag tror den kommer att passa mig perfekt för Sverige turen.

måndag 24 februari 2014

Det blir varmare

I helgen var vi i Karlsborg och hälsade på min son med familj. Jag passade på att ta hem mitt Trangia kök som varit utlånat till dem. Nu fattas endast tält och kanske ett nytt liggunderlag sen har jag hela boendeutrustningen på plats.

Idag är det 7 grader ute och endast tunna moln. Det börjar rycka i cykelmusklerna nu och om det inte dyker upp något i morgon som hindrar en cykeltur så blir det säkert en rundtur runt Garnsviken en sträcka på 2,3 mil och ganska kuperat. En bra början för denna cykelsäsong.
    

torsdag 20 februari 2014

Marken vit igen

När jag kommer upp på morgonen konstaterar jag att marken ligger vit av snö. Träning med cykel kommer alltså att skjutas fram en del i tid. Det är ju ingen panik då jag har tre månader kvar innan start. Jag fortsätter med mina gymmaktiviteter och promenader. Så idag blev det den sedvanliga rundan på 45 minuter i snöblasket.

 
 

onsdag 19 februari 2014

tisdag 18 februari 2014

Tågbiljett och husrum i Trelleborg bokat

Idag bokade jag en enkel tågbiljett inklusive lunch och avbeställningsmöjlighet från Stockholm till Trelleborg á 440 kr. Jag bokade också in mig en natt på Svea Bed & Breakfast 690 kr exkl frukost som kostar 40 kr. Det var det sista rummet som gick. Fler av de andra B&B härbärgena var redan fullbelagda.

Gick en lång promenad idag på 10 km. Har byggt på min checklista med kläder och en del utrustning.  

måndag 17 februari 2014

En enkel Smygehuk - Treriksröset

På denna blogg kommer jag att notera om mina förberedelser, följt av en logg om min cykling som jag ämnar göra från Trelleborg/Smygehuk till Treriksröset under Maj - Juli 2014.

Idén fick jag för ca 30 år sedan och varifrån den idén kom vet jag inte. Jag kände bara en längtan att någon gång få följa sommaren på dess väg upp genom vårt fantastiska land. Sommaren som kommer till oss varje år och susar förbi innan vi hunnit med och se vad som hände. Att genomföra den kräver tid, i vart fall för mig som tänker cykla ganska långsamt och ta in och njuta av färden. Nu när jag har beslutat mig för att pensionera mig så har jag den tiden. Jag har alltid tyckt om att förflytta mig, att resa, upptäcka nya platser, träffa nya människor och förhoppningsvis genom det utveckla mig själv.

Det jag har idag som gör att jag kan genomföra resan är en hyfsad fysik en förstående sambo en cykel och en stark vilja att genomföra detta.

Det jag behöver är en genomgång/service av cykeln, några väskor att hänga på min cykel (en nyinköpt Vaude Karakorum väska finns redan), en packlista och en färdplan.
Kartor över Sverigeleden har jag inhandlat från Svenska Cykelsällskapet. Den första utgåvan av färdplanen är klar och jag planerar att starta i Trelleborg den 19:e maj 2014 och vara framme i Treriksröset den 17 Juli. Sen återstår en liten tillbakaresa till Karesuando på 7 mil för att packetera cykeln för transport hem till Åkersberga igen.

Jag håller igång min kropp med gym tre gånger i veckan plus att jag alla andra dagar i veckan går en rask promenad på minst 45 minuter. När det börjar bli lite varmare tänker jag plockar fram cykeln och varva mina promenader med cykelturer.

Jag ser denna dag som den absoluta startpunkten för detta äventyr.